Contact Lens Practice

Functionality.
Modern.
Clean.

Our clients from The Contact Lens Practice, Birmingham appointed us to revitalise their space and undertake a comprehensive refurbishment. The client requested a fresh look that balanced practicality with a warm, boutique atmosphere.

The bespoke furniture was tailored to the client’s specific needs, featuring a laminate wood effect finish and integrated LED strips on open shelving cabinets. Warm marble effect worktops were chosen to achieve a sophisticated look within budget constraints. The reception desk, a standout feature, was designed with individual wood slats, finished with a bronze effect worktop, and surrounded by ambient LED lighting to create a striking focal point.

left arrow
right arrow

The project also included decoration services and new LVT flooring in a light oak effect. We worked alongside the client on the trade works, providing a comprehensive package for their electricians and air conditioning contractors. Taking on the project management, we carefully coordinated various contractors and ensured seamless collaboration and adherence to project timelines.

 

The result is a space that is both aesthetically pleasing and highly functional, meeting the client’s needs and offering a welcoming environment for patients. The new design successfully combines modern elements with a warm and inviting ambiance. This project exemplifies how thoughtful design and careful planning can transform a space, ensuring it meets the demands of both current and future clientele.

Works carried out

  • Design Package
  • Bespoke Furniture & Displays
  • Flooring
  • Decoration
  • Project Management
To discuss your project requirements contact us today

View previous case study

Wanstead Opticians, Wanstead

View next case study

Contact Lens Practice, Birmingham

Mewscraft

Commercial Design & Refurbishment Brochure

Download our latest brochure here.