Monmouthshire Hearing Centre, Monmouth, UK

Helen, from Monmouthshire Hearing Centre contacted us in Autumn 2015, to discuss her plans to move, to a new improved location in the High Street, Monmouth.

 

The small premises, a former florist, was full of character, with low ceilings, wonky walls, and irregular shaped spaces. Steph, our senior designer managed to incorporate a fully functional hearing room complete with hearing booth into the rear of the front area. To make it feel larger, the Hearing booth had a glazed wall and door, and the Hearing room also had windows in the acoustic partitioning.

 

On entering the premises, patients would be greeted by a friendly face, seated behind a small but functional curved Reception desk. Some wall displays and window displays were proposed to bring the space to life.

 

At the front of the premises a new but traditional wooden shop front was proposed, with a wider door to facilitate disabled access, and a contemporary new sign above the shopfront to show the branding of the Monmouthshire Hearing Centre.

 

Working closely with some of Helen’s own contacts, the premises was transformed in April 2016. The challenges of fitting everything required into a small space are not to be under-estimated, but the resulting layout ticks all the boxes for Helen. The character of the premises has been maintained, but a modern feel serves to give patients confidence that they are in a professional environment for their Hearing to be checked and hopefully rectified.

 

We have reports that the new location and refurbishment is proving a great success: Helen and her team are busier than ever!

Duration on site: 2 Weeks

  • Acoustic Partitioning
  • Flooring
  • Bespoke cabinetry
  • Displays
  • Lighting
  • Shopfront
  • Signage
  • Windows

Give one of our helpful advisors a call to discuss your requirements...

01600 891 522

Redbourn Eyecare